Over Four Seasons Food

Four Seasons Food ontwikkelt en produceert voedingsmiddelen in stazakken van verschillende formaten. Als premium fabrikant werken wij met pure grondstoffen en eerlijke ingrediënten. Deze worden zo vers mogelijk in de verpakking gedoseerd, waarna de gesloten verpakking een korte hittebehandeling ondergaat. Hierdoor blijft de smaak, bite, kleur en geur optimaal behouden. Kenmerkend voor onze manier van werken is dat we snel en flexibel exclusieve producten ontwikkelen, afgestemd op de vraag van onze klanten. We hebben up-to-date kennis in huis van producten, processen en ontwikkelingen in de markt en komen daardoor met innovatieve producten en verrassende combinaties. Voor de ontwikkeling en verkoop van producten werkt Four Seasons Food samen met retailers en foodservice in binnen- en buitenland.

Duurzaam

Four Seasons Food maakt het verschil op gebied van duurzaamheid. Dat doen we door gebruik te maken van duurzame grondstoffen en onze productie- en bedrijfsprocessen aan te passen. We investeren blijvend in het up-to-date houden van onze kennis.

Duurzame grondstoffen

Peulvruchten zijn een duurzame voedingsbron. De teelt en verwerking is weinig belastend voor het klimaat en de consumptie van peulvruchten in plaats van vlees levert grote milieuwinst op. Door gebruik te maken van grondstoffen uit reststromen en 'lelijke' groenten helpen we verspilling in de voedselketen te reduceren.

Duurzame kweek en teelt

Four Seasons Food ziet het als zijn verantwoordelijkheid om maximaal bij te dragen aan een duurzame kweek en teelt van grondstoffen. Dat doen we middels het MSC en het Beter Leven keurmerk. De biologische teelt van groenten en gewassen voor onze biologische producten (SKAL-certificaat) draagt bij aan een circulaire economie.

Gebruik van water, energie en materialen

Wij werken systematisch aan het terugbrengen van ons water- en energieverbruik. Dit doen we door middel van 'energy saving programma's' binnen transport, productie en opslag. Onze secundaire verpakkingen zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

Up-to-date kennis

Om onze kennis op het gebied van duurzaamheid up-to-date te houden, werken wij intensief samen met kenniscentra en vakspecialisten. Ook biedt Four Seasons Food stage- en afstudeerplaatsen waardoor we nauw samenwerken met opleidingsinstituten.